Een tweede poging

Het werd tijd voor een nieuwe batch. Alles ging voorspoedig, ik had allereerst een goed gevulde fles!
In verband met de juiste gist temperatuur en het donker moeten wegzetten van het brouwsel, verdween de gistfles dit keer in de kast. Jawel, de kast met paperassen van verzekeringen etc... Nu maar hopen dat het schuim niet uit het waterslot zou komen!!
Maar gelukkig, dit keer ging alles volgens plan en na 2 weken kon er gebotteld worden. Ook nu moest er overgeheveld worden, maar slim als ik was, ik had mijn echtgenote medeplichtig gemaakt. Nu was ZIJ het die klaagde, dat het op deze manier een rotklus was. Opnieuw werd er flink gemorst en verdween een deel over de vloer.
Diepe zucht: weer die kroeglucht in huis!!

Toen kwam het... mijn echtgenote bedacht het snode plan om mijn hobby uit te besteden. Nou ja uitbesteden...
Door mijn enthousiasme bedacht zij dat het bierbrouwen wel eens een serieuze hobby zou worden, dus tijd om deze los te weken van het huishouden en op eigen poten te laten staan. Ik moest verhuizen naar de schuur. De schuur moest worden omgetoverd tot een ware brouwerij.

Brouwpoging nummer 2: Deze leverde al acht flessen op die nog 2 weken op kamertemperatuur bewaard moesten worden. En toen kon er geproefd worden... Tsja, het was bier, maar was de smaak nou zo bijzonder? Ik ging op onderzoek uit, en wat bleek? De ingrediƫnten voor het brouwen van bier, zijn slechts beperkt houdbaar! Zo'n kant en klaar pakketje kan echter al maanden oud zijn. Het ligt allereerst een paar maanden in de schappen en ligt vervolgens ook bij de consument nog maanden op de plank. Om echte een lekker biertje te kunnen maken moest ik aan verse ingrediƫnten zien te komen...

Even Googlen et voila: de Brouwmarkt, Markerkant 11, Almere.

En, ze verkopen ook een autohevel, einde knoeierij!

De Brouwmarkt bood ook mogelijkheden voor een nieuwe fase in mijn hobby, Brouwerij 2.0.